IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 интересни факти за пениса

10 май 2012 05 00

...който винаги присъства като гореща тема и обект на човешкото любопитство

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Около фалосa се въртят много неща в живота – и удоволствия, и притеснения, комплекси, гордост и всякакви истории. Ето още няколко интересни факти за пениса, на които може би досега не сте попадали:

1. В средностатистическата еякулация се съдържат 40 милиона сперматозоиди, но количеството им може да достигне цели 600 милиона, които излизат на белия свят със скорост 45 км/ч!

2. Бозайникът с най-голям пенис е синият кит – 8 фута или 243 см. А полската мишка притежава най-малкия пенис в света – 0,2 инча ( 0,5 см). Човекът е най-надарен в сравнение с човекоподобните маймуни.

3. Повечето от мъжете в света са необрязани. Само 30% от момчетата над 15-годишна възраст са обрязани. Мнозинството от тях са мюсюлмани и евреи. В САЩ, заради възможните здравни предимства на обрязването, 55% са обрязани. А какво се случва с кожата, която се отстранява? В медицината тя е влязла в употреба за случаите, в които жертви на изгаряния се нуждаят от трансплантация.

4. Повечето бозайници имат кокал в пениса си, докато при човек пенисът може да бъде сравнен с гъба, която се напълва с кръв по време на възбуда. Въпреки че няма кокал, човешкият член може да се „счупи" по време на полов акт при едно непохватно и рязко движение.

5. Сексуалната възбуда е неволна. Дори думите „сексуална възбуда" могат да причинят мигновена реакция на възбуда в мозъка и гениталиите ви. Тя основно се получава в симпатиковата нервна система, а не в съзнанието. По време на сън мъжкият мозък дава средно по 9 пъти на нощ „нареждания" за ерекция. И когато мъжете еякулират, командата за това идва от гръбначния стълб, а не от мозъка.

6. Няма връзка между размера на стъпалата или друга част на тялото с размера на мъжкия член. Средният размер на пениса е между 12.7 см и 16.2 см във възбудено състояние. Добрата новина е, че повечето жени не слагат чак такава голяма важност на размера и за тях други аспекти на секса имат повече значение.

7. Конгестия (задръстване) на простатната жлеза е медицински термин за състоянието, в което тестисите и простатата са пълни с прекалено много течност и се усеща дискомфорт. Освен секса, облекчение за това състояние може да се получи и от аспирин, студен душ или мисли за нещо, което ще подейства антисексуално.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари